Студенти-спортсмени університету стали стипендіатами Президента України

Відповідно до Указу Президента України Петра Порошенка “Про призначення стипендій Президента України для видатних спортсменів та тренерів України з олімпійських видів спорту” №14/2018 президентські стипендії в 2018 році отримуватимуть 42 тренери та 48 спортсменів. Серед стипендіатів Президента України і студенти-магістранти Прикарпатського національного університету – Христина Філевич, Дар`я Завідна та Юрій Процюк.

Зазначимо, Христина Філевич та Дар`я Завідна виступають у складі збірної України з баскетболу 3х3. Минулого року вони стали бронзовими призерами чемпіонату світу з баскетболу 3х3, який проходив у Франції. Юрій Процюк є головним тренером національної жіночої збірної команди України з баскетболу 3х3, головний тренер БК “Франківськ-ПНУ”. Саме завдяки його професійній тренерській роботі команда наших баскетболісток досягає високих спортивних результатів на чемпіонатах України, Європи та світу. Зокрема, в 2017 році жіноча національна збірна команда України з баскетболу 3х3 посіла третє призове місце на Чемпіонаті світу, який проходив в м.Нант (Франція). Також, минулого року, команда стала переможцем чемпіонату Європи з баскетболу 3х3 серед жіночих студентських команд, який проходив у м.Сплінт (Хорватія).

Юрій Процюк (1978 р.н., магістрант 1 року навчання, спеціальність “Управління навчальним закладом”, Інститут післядипломної освіти та довузівської підготовки). Заслужений тренер України з баскетболу, головний тренер національної жіночої збірної команди України з баскетболу 3х3, головний тренер БК “Франківськ-ПНУ”.

Трудова діяльність

1996-2017 – Івано-Франківська ДЮСШ№2, тренер-викладач з баскетболу

1997-2005 – Регбійно-баскетбольний клуб “Станісллавів”, віце-президент, тренер з баскетболу

2005-2017 – Баскетбольний клуб “Франківськ”, президент клубу. тренер

2012-2013 -Баскетбольний клуб “Єлисавет-баскет”, асистент,головний тренер

2014-2017 – головний тренер жіночої збірної України з баскетболу 3х3